Forum Kadınız | forumkadiniz.com | Kadınca Günlere

Tam Görünüm: Etli kabak dolması
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Sayfayı normal görüntülemek için, buraya tıklayın.
  • Etli kabak dolması malzemeleri:15 adet yeşil dolmalık kabak kabakEtli kabak dolması içi için malzemeler:250 gram kıyma1 tane soğan1 tane domates1 kahve fincanı pirinç1 tatlı kaşığı nane1 kaşık domates salçası1 tatlı kaşığı tuz2 kaşık sıvı yağYarım küçük kaşık karabiber1 tutam dereotuetli-kabak_dolmasi-376x280.jpg
Pişirme Tarifi:
Kabaklar ikiye bölünür ve içleri oyulur. Soğanlar küçük küçük yemeklik doğranır pirinçler yıkanır diğer harç malzemeleriyle birlikte kapta karıştırılır kabakların içi harçla doldurulur. tencereye dizilir.Salça baharatlar ve su kapta karıştırılır dolmaların üzerine dökülür kapağı kapatılır pişmesi beklenir(Ben düdüklü tencerede yaptığım için 30-35 dakikada pişiyor)Üzeri için sarımsaklı dereotlu yoğurt yapıyorum şiddetle tavsiye ediyorum. Afiyet ile yeyin..