Forum Kadınız | forumkadiniz.com | Kadınca Günlere

Tam Görünüm: ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Sayfayı normal görüntülemek için, buraya tıklayın.
PİRİNCİ YARIM SAAT KADAR SU DA BEKLETİN.BOL SUYLA BİRKAÇ KEZ YIKAYIP SÜZÜN.SOĞANLARI İNCECİK DOĞRAYIN. ZEYTİNYAĞININ YARISINI ORTA BOY BİR TENCEREDE HAFİFÇE ISITIN.SOĞANLARI EKLEYİP ORTA ISILI ATEŞTE 7-8 DAK KADAR KAVURUN.PİRİNCİ İLAVE EDİN VE 7-8 DAKİKA KADAR KAVURUN. TUZ,KESME ŞEKER YENİBAHAR,KARABİBER VE LİMON TUZUNU KATIP KATIP SICAK SUYU DA İLAVE EDİN VE KARIŞTIRIN.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP, KAYNAYINCAYA KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA OCAĞIN ALTINI ALTINI KISIN.
SUYUNU ÇEKEN HARCI OCAKTAN ALIP BİR TEPSİYE BOŞALTARAK SOĞUMASINI BEKLEYİN.İNCECİK KIYDIĞINIZ TAZE NANE ,MAYDANOZ VE DERE OTUNU SOĞUMUŞ HARCA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN.SALAMURA ASMA YAPRAKLARINI KAYNAYAN SU DA SERTLİĞİNE GÖRE 15-20 DAKİKA HAŞLAYIP SÜZÜN.SAPLARINI KOPARIP GENİŞ BİR TENCERENİN DİBİNE DİZİN.VARSA YIRTIK YAPRAKLARI DA TENCERENİN DİBİNE DİZİN.DİĞER YAPRAKLARIN MAT KISMINA İÇ HARCINDAN BİRER TATLI KAŞIĞI KOYUP KENARLARINI İÇE KATLAYARAK RULO ŞEKLİNDE SARIN.DOLMALARI TENCEREYE ÜST ÜSTE VE YAN YANA DİZİN.EN ÜSTE KALAN ZEYTİN YAĞINI GEZDİRİN. SARMALARIN ÜZERİNİ GENİŞ BİR PORSELEN YA DA CAM TABAKLA KAPATIN.5 SU BARDAĞI SICAK SU İLAVE EDİP TENCERENİN KAPAĞINI DA KAPATIN.ORTA ISILI ATEŞTE KAYNAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ALTINI KISIP KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE DEVAM EDİN.SOĞUYUNCA TENCEREDEN ALIP LİMON DİLİMLERİYLE SÜSLEYEREK SERVİSE SUNUN...AFİYET OLSUN..Tongue