Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Benekli muzun bilinmeyen faydaları
#1

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

Muz sağlık açısından oldukça faydalı bir besin kaynağı. ancak kararmış muzu genelde herkes çürümüş zannediyor ve atıyor. Peki benekli ve kararmaya yüz tutmuş muzun, diğer muzlara oranla faydalarının iki kat daha arttığını biliyor muydunuz? işte bozulmuş zannettiğimiz muzun sağlığımıza olan faydaları...

Beslenme ve diyet uzmanları benekli ve kararmaya yüz tutmuş muzların sağlık açısından daha faydalı olduğunu ortaya çıkardılar.

Kan basıncı düzeyinin korunması açısından oldukça önemli bir mineral olan potasyum bakımından zengin muz, yüksek tansiyonu düşürmek, damar tıkanıklığını önlemek, kalbin normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesine yardımcı olmak ve dolayısıyla kalp ve damarlara bağlı hastalıklardan korunmak için önerilen meyveler arasında yer almaktadır.

kararan-muz-un-vucudumuza-neler-yaptigin...-muyuz.jpg

Muzun kabuğunda yapılan araştırmalar sonucunda kanser hücrelerini yok eden bir madde bulundu.

Özellikle kabuğunun rengi sarı olan ve kararmaya yüz tutmuş benekli muzlarda,  TNF  isimli anti kanser özelliği bulunan bir bileşen keşfedildi.

Yapılan son açıklamalara göre, muzun üzerinde ne kadar siyah benekler varsa, muz okadar anti kanserojen etkiye sahip oluyor.

Kararmış bir muz yeşil muza oranla 8 kat daha fazla sağlıklı ve besleyici. Günde 1 adet olgun muz yemek, bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından da son derece faydalı. Üzerinde siyahlıklar bulunan, sarı kabuklu bir muz, yeşil kabuklu muzdan 8 kat daha güçlüdür.

Yani mantıklı değil mi? Çoğu meyve çürümeye başlayınca dışı kararır. Ama söz konusu muz olunca, bu kararma muzun olgunlaştığını yani daha fazla TNF içerdiği anlamına gelir.

Eğer TNF’nin açılımının ne olduğunu bilmiyorsanız, kısaca Tümör Nekrosis Faktörü (Tumor Necrosis Factor) yani vücuttaki anormal hücrelerle mücadele eden bir kanser karşıtı maddedir.

Yapılan bir bilimsel çalışma, olgunlaşmış muzdaki TNF’nin gerçekten de tümör büyümesini engellediğini ve hücre ölümü veya başka bir deyişle apoptosis aracılığıyla tümör hücrelerinin yayılmasını önlediğini ortaya koymuştur.
İşte bu yüzden bir daha kararmaya başlayan muzu çöpe atmayın. Hemen yiyin ve vücudunuzu bu sağlık deposu meyveden mahrum etmeyin. Eğer muzun yumuşamaya başlayan kısımlarını yemeyi sevmiyorsanız, blendera atın ve kendinize bir smoothie hazırlayın. İnanın bana, bu lezzete bayılacaksınız.
Bul
Cevapla
« Önceki | Sonraki »


Foruma atla:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir