Değerlendir:
  • 2 Oy - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Defne Yağının Cilde Faydaları
#21

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

(10-03-2013, 06:40 AM)paris Yazdı:  Defne Yaprağının kullanıldığı yerler ve başlıca faydaları

Terletici ve antiseptiktir.
İştah açar.
Romatizmaya iyi gelir.
Sinidirimi kolaylaştırır.
Çiğ olarak çiğnendiğinde ağız kokusunu yok eder.
Defne yaprağı ateş düşürücüdür.
Yemeklerde hoş bir koku verir, özellikle fırında yapılan balık ve etli yemekler.

(12-03-2014, 06:42 AM)paris Yazdı:  
(10-03-2013, 06:40 AM)paris Yazdı:  Defne Yaprağının kullanıldığı yerler ve başlıca faydaları

Terletici ve antiseptiktir.
İştah açar.
Romatizmaya iyi gelir.
Sinidirimi kolaylaştırır.
Çiğ olarak çiğnendiğinde ağız kokusunu yok eder.
Defne yaprağı ateş düşürücüdür.
Yemeklerde hoş bir koku verir, özellikle fırında yapılan balık ve etli yemekler.

Defnenin Faydaları
Nefes açıcı güzel rahiyası ile sağlığımıza, lezzetli tadıyla yemeklerimize ve cilde ferahlık veren yağı ile vücudumuza sayısız yarar sağlayan defne hakkında daha çok bilgi alalım.
Türkiye'de özellikle Karadeniz bölgesinde Zonguldak' ta ve Akdeniz kıyılarında yetişen ve her derde çare olan defnenin sayısız faydalarından en önemlilerini sizler için derledik.
Latince adı Laurus nobilis olan defne ülkemizde Akdeniz Defnesi olarak da bilinmektedir. Defnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan bitki türlerinin ortak adıdır.
 Defne, her zaman yeşil yaprağını koruyan bir ağaçtır. Yaz ve kış yaprağını dökmez.  Aromatik bir bitki olan defnenin kokusu çok farklı ve hoştur.
Defneyi yaprağını nerelerde kullanırız?
- Romatizmal şikayetlerde ve rahatsızlıklarda masaj yağları içerisinde yerel olarak kullanılır. Sedef ve egzemada kullanılan bitkisel kremlerin içinde de bulunur. Defne yağının spazm çözücü yanı ve ağrı giderici etkisi bulunur.
- Defne, aromatik bir bitkidir. Kokusu çok hoştur. Defne yaprağı yemeklere ve özellikle kiremitte veya fırında yapılan balığa lezzet verir. Defne yağı, uçucu yağ olarak parfüm sanayisinde kullanılır.

- Et ya da balık pişirirken tencerenin içine iki parça defne yaprağı attığınızda, yemeğiniz çok farklı bir lezzet kazanır. Ayrıca 2-3 günlük balıkların kokusunu alır.

- Tavuk,tavşan, hindi, ciğer  ya da et haşladığınız tencereye iki parça defne yaprağı attığınızda tadı daha lezzetli olacaktır.
- Defne yaprağı, yemeklere ve fırında yapılan et ve balık yemaklerine  lezzet vermek amacıyla kullanıldığı gibi tıbbi etkileri de bulunmaktadır. Defne yaprağı(Lauri folium) tentür, çay ve doğal ilaç yapımında kullanılır. Defne yaprakları çorba, balık, et gibi yemeklere koku vermek içinde kullanılır.
- Bir-iki adet taze defne yaprağı fasulye, mercimek, nohut, pirinç gibi bakliyat türü yiyeceklerin içine konursa onların kurtlanmalarını önler.
Defne yağı defne ağacının zeytine benzeyen taneli meyvesinden çıkarılır ve bundan yapılan yeşil garlı sabun saç ve cilt sağlığı için kullanılır.
Defne yağı, yağ asitleri ve esansiyel uçucu yağlardan meydana gelir ve çok güçlü antioksidan ve antiseptik etkilidir. Defne yağı Hatay yöresinde  sabun yapımında kulanılmaktadır.
Defne yağı en çok saç dökülmesine karşı kullanılır. Saç tellerini güçlendirir. Kepeklenmeyi azaltır.
 
 
Bul
Cevapla
#22

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

Defne Yaprağı Nelere Faydalı
Defne yaprağı sert, kalın ve mat renkli bir bitkidir. Kendine özgü bir kokusu ve tadı vardır. Defne yağı tıbbi bileşiklere ilave edilerek, onlara derin sert bir koku ve koku sıcaklık vermesi sağlar. Defne yaprağının birçok alanda kullanımı vardır. Yemeklere tad vermesi için katılabilir, çay olarak demlenir, oda havasını temizlemek için kullanılır. Defne yaprağını, etkilerini iyi göstermesi için genelde yaz sonunda toplamak gerekir. Kurutulma işlemi sırasında güneşle doğrudan temas ettirilmemeli. Gölge ve havadar yerde kurutulmalır.Nemli ortamlar kurutma sırasında yaprakta lekeler oluşmasına sebep olurve buda bakteri üremesine sebep olur.
İYİ BİR İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR
Antiseptik olarak iyi bir idrar söktürücüdür. Çayını hazırlayıp koyu kıvamda demleyip iki üç bardak içtiğinizde yarım saat içinde idrar sökücü özelliğini gösterir. Antiseptik, mikrop kovucu ve atıcı özelliği sayesinde gerek idrar yoluyla, gerek deri terlemesi yoluyla vücuttan mikropları atar.
Hasat zamanı:
Yapraklarını kışında dökmediği için hemen heray yapraklarını toplamak mümkündür, fakat en faydalı olduğu zaman Masyıs ayından Ekim ayına kadar olan sürede toplanan yapraklarıdır.
Bitkinin şifalı kısmı yaprak veya çiçekleri asla güneş altında kurutulmaz ve mutlaka gölgede kurutulmalıdır. Ayrıca, bitki günde kurumuş ise 2 gün daha kurumada bırakmak sakıncalıdır. Çünkü birleşimindeki eterik yağları kaybettiğinden kalitesi düşer. Sadece bitki kökleri güneşte kurutulur ve kurur kurumaz hemen paketlenip depolanması gerekir. Şifalı bitkilerin açıkta satılması kalitesini kısa sürede düşürür.
Meyveleri, Temmuzdan Ekime kadar toplamak gerekir. Toplanan meyvelerinden soğuk baskı ile veyakaynatılarak yağı elde edilir.
Tıbbi Faydaları
-Ateşi düşürür, terletir ve vücuttan toksinleri atarak çok hızlı iyileşmeyi sağlar.
-Ağrı kesici etkiye sahiptir. Soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelen kırgınlık, romatizma, ağrılarına,bronşite faydalıdır.
-Yorgunluğu giderir, uyutucu, mikrop öldürücüdür.
-Mide-bağırsak gazı söktürücü, hazmettirici, spazm çözücü, iştah açıcı,
-İdrar ve adet söktürücü,
-Nefes açıcı ve uyarıcı özelliği vardır.
-Doğum kolaylaştırıcı (hamilenin son haftası) etkisi vardır.
-Vücuda rahatlık verir, sinir ağrılarını dindirir.
Bul
Cevapla
#23

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

(10-06-2013, 01:59 PM)paris Yazdı:  DEFNE YAPRAĞININ ZARARLARI


1_Hamilelerin ilk aylarında  kullanması sakıncalıdır. Doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

2_Defne yağı alerjiye neden olabilir.

3_Kullanılan defne türü Laurus nobilis olarak bilinen Akdeniz defnesidir. Zehirli defne türleri olduğu için hangi türünün kullanıldığından bilmek gerekir. Yaban defnesi, Arabistan defnesi gibi türleri zehirlidir.


Bilhassa romatizmal ağrılarda, cilt sağlığı için, kas gevşetici olarak, soğuk algınlığı ve öksürük problemlerinde, saçtaki kepek ve yağlanma sorunlarında defne yağı kullanımı fayda sağlamaktadır. Sürüldüğü bölgede sıcaklık hissi veren defne yağı kas gevşetici olarak çok etkilidir, bu faydası nedeniyle masaj yağı olarak da mükemmel işlev görür, lavanta ya da okaliptüs aromalarıyla birlikte kullanıldığında rahatlatıcı, sakinleştirici ve hoş kokulu bir masaj yağı elde edebilirsiniz. Hassas ciltlerde başka bir masaj yağının içine karıştırarak kullanılabilir.
Bul
Cevapla
#24

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

(10-02-2013, 06:58 AM)Haki Yazdı:  Defne yağı yurdumuzda Akdeniz bölgesinde yetişen defne ağacından elde edilen bir yağdır. Defne ağacının yaprakları, dalı ve meyvesi (Oleum Lauri expressürn)r£. nobilis L. türünün olgun meyvalarından elde edilen sabit yağdır. Avrupada kurutulmuş ve toz edilmiş meyvalarm sıcakta sıkılması ile elde edilir. Memleketimizde ise meyvalan su ile kaynatılarak elde edilmektedir.
defne-ucucu-yagi.jpg

Defne yağının elde ediliş şekli:

Defne ağacından elde edilen meyveler bir kazana atılır. Meyve miktarının yaklaşık üçte biri kadar su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Garlı defne yağı defne ağacı tohumlarından sıkma yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Ege ve Akdeniz bölgesinde sabun hammaddesi olarak kullanılmaktadır. İyice kaynadıktan sonra ( 2 veya 3 saat kaynatmak yeterlidir.)  Meyvelerin çekirdekleri ayrılır. Ve suyun dibine doğru çöker. Üst kısımda ise pelte halini almış defne meyveleri yer alır.Daha sonra süzülerek posa ve su kısımları birbirinden ayrılır. Su ve defneden elde edilen yağ dinlenmeye bırakılır.dinlenme sonrasında yağ ağır olduğu için alta çöker. Daha sonra üstte kalan su yağ kısmından ayrılır.

Halen memleketimizde defne yağı üretimi Antakya ,Antalya, Silifke ve Sinop köylerinde yapılmaktadır

Defne Yağının Faydaları

Defne yağının saça ve cilde çok faydası vardır. Defne yağından elde edilen sabun saçı besler,onarır,parlaklık verir ve dökülmesini önler.

Defne yağı, yağ asitleri ve esansiyel yağlardan meydana gelir ve çok güçlü antioksidan ve antiseptik etkinlikteddir. Bu sayede dinlendirici ve rahatlatıcı etkisi vardır.
Baş ağrısı,
>nefes darlığı
>öksürük için kullanılır.
>Gargara şeklinde uygulandığında bademcik iltihabı ve gribal enfeksiyonları iyileştirir.
>Soğuk algınlığında etkilidir.
>Gaz giderici,
>mikrop öldürücü ve terleticidir.
>Kan şekerini dengeler.
>Mantarda ve adale ağrılarında faydalıdır.
>Kas gevşeticidir.
>Saçın uzamasına yardımcı olur.
>Romatizmal ağrıları dindiricidir.
>Vücut parazitlerini öldürür.
>Göğüs yumuşatıcıdır.

Defne yağı en çok saç dökülmesine karşı kullanılır. Saç diplerine nüfuz eder ve saç tellerini güçlendirir. Kepeklenmeyi azaltır.

Defne yağı masaj yapılırken de kullanılır. Genel olarak ağrıların dindirilmesinde etkilidir.Baş ,boyun bel ve romatizma ağrılarına iyi gelir.

Sedef ve egzemada kullanılan bitkisel kremlerin içinde de bulunur. Defne yağının spazm çözücü yangı ve ağrı giderici etkisi bulunur. Defne yağı Hatayda sabun yapımında kulanılır.

KULLANILIŞI:

Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3-4 damla damlatılarak alınır.Ayrıca 10 gr defne yağı ile 100 gr eritilmiş iç yağı karıştırılarak merhem haline getirilir.Haricen vücuda masaj yapılarak uygulanır.Ayak kokularında suya 3 damla damlatılarak kullanılır.

UYARILAR: Hamilelik döneminde kullanılması çok sakıncalıdır. Yakıcı özelliği nedeniyle cilt üzerinde kullanırken dikkat edilmelidir.
Defne bitkisi havadaki nemi çeker. Yabani bitki olarak bilinen ağaçlar malesef yok ediliyor. ciddi miktarlarda ihracat yapılıyor.
Bul
Cevapla
#25

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

(10-02-2013, 06:58 AM)Haki Yazdı:  Defne yağı yurdumuzda Akdeniz bölgesinde yetişen defne ağacından elde edilen bir yağdır. Defne ağacının yaprakları, dalı ve meyvesi (Oleum Lauri expressürn)r£. nobilis L. türünün olgun meyvalarından elde edilen sabit yağdır. Avrupada kurutulmuş ve toz edilmiş meyvalarm sıcakta sıkılması ile elde edilir. Memleketimizde ise meyvalan su ile kaynatılarak elde edilmektedir.
defne-ucucu-yagi.jpg

Defne yağının elde ediliş şekli:

Defne ağacından elde edilen meyveler bir kazana atılır. Meyve miktarının yaklaşık üçte biri kadar su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Garlı defne yağı defne ağacı tohumlarından sıkma yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Ege ve Akdeniz bölgesinde sabun hammaddesi olarak kullanılmaktadır. İyice kaynadıktan sonra ( 2 veya 3 saat kaynatmak yeterlidir.)  Meyvelerin çekirdekleri ayrılır. Ve suyun dibine doğru çöker. Üst kısımda ise pelte halini almış defne meyveleri yer alır.Daha sonra süzülerek posa ve su kısımları birbirinden ayrılır. Su ve defneden elde edilen yağ dinlenmeye bırakılır.dinlenme sonrasında yağ ağır olduğu için alta çöker. Daha sonra üstte kalan su yağ kısmından ayrılır.

Halen memleketimizde defne yağı üretimi Antakya ,Antalya, Silifke ve Sinop köylerinde yapılmaktadır

Defne Yağının Faydaları

Defne yağının saça ve cilde çok faydası vardır. Defne yağından elde edilen sabun saçı besler,onarır,parlaklık verir ve dökülmesini önler.

Defne yağı, yağ asitleri ve esansiyel yağlardan meydana gelir ve çok güçlü antioksidan ve antiseptik etkinlikteddir. Bu sayede dinlendirici ve rahatlatıcı etkisi vardır.
Baş ağrısı,
>nefes darlığı
>öksürük için kullanılır.
>Gargara şeklinde uygulandığında bademcik iltihabı ve gribal enfeksiyonları iyileştirir.
>Soğuk algınlığında etkilidir.
>Gaz giderici,
>mikrop öldürücü ve terleticidir.
>Kan şekerini dengeler.
>Mantarda ve adale ağrılarında faydalıdır.
>Kas gevşeticidir.
>Saçın uzamasına yardımcı olur.
>Romatizmal ağrıları dindiricidir.
>Vücut parazitlerini öldürür.
>Göğüs yumuşatıcıdır.

Defne yağı en çok saç dökülmesine karşı kullanılır. Saç diplerine nüfuz eder ve saç tellerini güçlendirir. Kepeklenmeyi azaltır.

Defne yağı masaj yapılırken de kullanılır. Genel olarak ağrıların dindirilmesinde etkilidir.Baş ,boyun bel ve romatizma ağrılarına iyi gelir.

Sedef ve egzemada kullanılan bitkisel kremlerin içinde de bulunur. Defne yağının spazm çözücü yangı ve ağrı giderici etkisi bulunur. Defne yağı Hatayda sabun yapımında kulanılır.

KULLANILIŞI:

Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3-4 damla damlatılarak alınır.Ayrıca 10 gr defne yağı ile 100 gr eritilmiş iç yağı karıştırılarak merhem haline getirilir.Haricen vücuda masaj yapılarak uygulanır.Ayak kokularında suya 3 damla damlatılarak kullanılır.

UYARILAR: Hamilelik döneminde kullanılması çok sakıncalıdır. Yakıcı özelliği nedeniyle cilt üzerinde kullanırken dikkat edilmelidir.

Defne yağı için tonlarca defne ağaçları yok ediliyor. Güney illerimizde doğal olarak yetişen defne bitkisi havadaki nemi alması ve havayı temizlemesi açısından çok faydalıdır. Yaprağı ızgara ve kiremitte balık yaparken kullanıldığı için kurutulmuş defne yaprağı ambalajlanmış sekilde marketlerde satılmaktadır.
Bul
Cevapla
#26

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

neden defne bitkisi kozmetikte kullanılır?
Uçucu yağ oranı yüksek bitkilerdir. Batı karadeniz, ege ve akdenizde yetişir. Boyları çok uzamayan ağaç türüdür, hatta ağaç da denmiyebilir çalı da adlandırılabilir.
Esansiyel yağ bakımından çok önemli ham maddedir.
Bul
Cevapla
#27

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

Ne güzel bilgiler paylaşmışsınız emeğinize sağlık
Bul
Cevapla
#28

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

harika.. bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum gerçekten..
Bul
Cevapla
#29

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

Defne bitkisi 12 ay yeşilliğini koruyan nadir bitki türüdür. Yaprağı ve meyvesi yağ üretiminde kullanılır, defne yağı bakım kozmetiğinde çok önemli kaynaktır.
Bul
Cevapla
#30

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

defne bitkisi sahillerde yetişen ve nemli iklimi seven bitki türlerindendir. her mevsim yaprakları yeşil olan havadaki nem bile canlı kalmasına yeter. defne bitkisinin yağı kozmetikte sıkça kullanılır. defne yağı ve esansından kozmetik ana maddesi olarak yararlanılır. Defne yağından krem ve kozmetik ürünleri yapılır . defne yağının faydaları oldukça çoktur.
Bul
Cevapla
« Önceki | Sonraki »


Foruma atla:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir