Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zerdeçallı Yoğurt Kürü
#1

Yonca Toptan Toptan Alışveriş

Zerde çal nedir?
Beslenme işini sahip olduğu ana kökten yapmaktadır. Ana kök yumru şeklindedir. Ana kök haricinde ayrıca yan köklere de sahiptir. Türkiyede pek fazla görülmemektedir.


Kek yapımında, turşu yapımında, fümelerde, yumurtalı yemeklerde kullanımı tercih edilmektedir. Çorbalarda da kullanılmaktadır. Pek çok kişi tarafından hazırlanan sosa tat vermesi amacıyla da kullanılmaktadır. Ayrıca zerdeçal boya yapımında, özellikle derilerin ve ipek kumaşların boyanmasında ve kına yakmada sıklıkla kullanılmaktadır. Olgunluğa ulaşmış olan zerdeçal bitkisi, kökleri sökülerek çıkarılır. Üzerindeki toz ve çamurdan ayrıştırmak için güzel bir şekilde yıkanır ve haşlanır. Daha sonra güneşte kurutularak kullanıma hazır hale getirilir.
Zerdeçllı Yoğurt kürü için malzemeler
  • İki çorba kaşığı doku olacak şekilde yoğurt
  • Bir çay kaşığı zerdeçal 
  • Bir çay kaşı pulbiber
  • Yarım limonun suyu 
 Zerdeçallı Yoğurt kürü nasıl yapılır
  • Yoğurt zerdeçal limon suyunu iyice karıştırın ve yatmadan yarım saat önce tüketin, yoğurt kürünü yap yedikten sonra üzerine herhangi bir şey yenilmemesi gerekiyor ki faydası olsun.
  • Yoğurt kürünü yaptığınız  süre boyunca her sabah bir bardak süt bir tatlı kaşığı tarçın karıştırıp için Buda gün boyu sizi tok tutmaya yardımcı olacaktır. 
Bul
Cevapla
« Önceki | Sonraki »


Foruma atla:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir